Säljs och leveransvilkor

 

Säljare och ansvarig för RKJ Kalkprodukters e-butik:

RKJ Kalkprodukter AB
Bredeløkkevej 12
DK-4660 Store Heddinge
Danmark
Org nr.: 559034-7372
 

Leverans

Vi skickar ordern vanligtvis mellan 4-6 arbetsdagar efter att vi mottagit din beställning. I speciella fall kan tidpunkten för avsändande vara längre. Om andra leveranstider gäller för just din beställning kommer det att anges i den kvitteringen som du får per e-mail. Vi levererar med fraktombud till hela Sverige. Det betyder att vi även levererar till brofasta öar eller färjelägen på öar. Leveranstiden är 6-8 dagar.

Vårt fraktombud levererar till din adress, såvida du inte avtalat en annan leveransadress för din beställning direkt med fraktombudet. Om din beställning ska skickas till en utländskadress, bör du vara medveten om att det slutliga priset på din beställning endast är vägledande, då fraktkostnaden inte är medräknad. Du kommer då att bli kontaktad av RKJ Kalkprodukter med det slutliga priset. Vi tar ansvar för korrekt och säker transport till den adress du har uppgett som leveransadress. När du har mottagit din beställning är ansvaret är ditt.

Färgade kalkprodukter

Hos RKJ Kalkprodukters e-butik kan du beställa färgade kalkprodukter i exakt den nyans du önskar. När vi mottagit din beställning börjar vi omedelbart med att blanda din färg. Produkten som du tar emot är framställd speciellt till dig och du kan därför inte returnera varan. När du beställer den färgade produkten, vill vi göra dig särskilt uppmärksam på att du inte har någon returrätt. Innan du kan genomföra ett köp av en specialframställd produkt, måste du acceptera att du inte kan ångra köpet.

Användning av personuppgifter

Vi använder endast de uppgifter du angett angående ditt köp för att skicka meddelanden och upplysningar till dig om du samtidigt tackar ja tack till vårt nyhetsbrev. Vi behöver ditt namn, adress, telefonnummer och e-post för att genomföra och leverera din beställning. När den personliga information samlas in via vår hemsida, ser vi till att det sker på villkoret av din tillåtelse, så att du informeras om precis de upplysningar som samlas in och varför.

RKJ Kalkprodukter AB har tillgång till de uppgifter som registreras om dig. Den dataansvarige på kalk.dk är RKJ Kalkprodukter AB. Vi sparar inte krypterad kundinformation eller för det vidare.

De uppgifter som uppges på kalk.dk överförs eller säljas inte på något sätt vidare till en tredje part och vi registrerar inte personkänslig information.

Om du väljer att registrera dig hos oss, har vi endast de upplysningar som du väljer att ge oss. Du kan alltid se och ändra dina upplysningar när du loggar in på ditt konto. Vi behåller dina upplysningar så länge du handlar hos oss inom 5 år efter det att du senast loggat in. Innan vi tar bort dina uppgifter kommer vi att skicka ut ett e-mail, där vi gör dig medveten om att vi tar bort dina uppgifter. Detta ger dig möjligheten att logga in och aktivera ditt konto igen.

Som registrerad hos RKJ Kalkprodukter AB, har du alltid rätt att invända mot registreringen. Du har också rätt att ta del av de uppgifter som registreras om dig. Dessa rättigheter är skyddade genom lagen om integritetsskydd och alla förfrågningar i förbindelser med det hänvisas till RKJ Kalkprodukter AB via e-post: info@kalk.dk. E-butiken på kalk.dk använder sig av cookies för att optimera webbplatsen och dess funktioner, för att göra besöket så enkelt som möjligt för dig. Du kan alltid radera cookies från din dator. Hur du gör beror på den webbläsaren du använder dig av.

Varukontroll och reklamation

När du får dina varor, är du skyldig att inom en rimlig tid kontrollera att varorna överensstämmer med vad du beställt. Såvida inte bättre villkor är listat för den enskilda varan, går vi efter konsumentköplagens reklamationsrätt, 3 år på alla varor. Reklamationsrätten betyder att du kan klaga över fel och brister med varan som visar sig upp till 36 månader efter att du tagit emot varan. Det är dock en förutsättning att dessa fel och brister inte har uppstått på grund av felaktig användning eller annat skadligt beteende och att felet fanns när du tog emot varan. Om du reklamerar inom de första 6 månaderna är utgångspunkten att felet fanns när du tog emot varan. Du måste reklamera inom en rimlig tid efter att du upptäckt felet. Under de första 6 månaderna efter köpet åligger det oss att visa att felet inte fanns från början. Annars räknas felet som ursprungligt. När det har gått mer än 6 månader efter köpet, är det du som köpare som måste kunna bevisa att felet fanns från början. Om du reklamerar inom 2 månader anses reklamationen alltid som giltig. Vi återbetalar rimliga fraktkostnader som du har i samband med returnering av varan, om reklamationen är berättigad. Önskar du att reklamera angående färg, bör du vara uppmärksam på att färgen endast är ett fel, om vi har gett dig en annan färg än den du har beställt.

När du önskar att reklamera en produkt, måste reklamationen skickas till:

RKJ Kalkprodukter AB
Bredeløkkevej 12
DK-4660 Store Heddinge
Danmark

Kom ihåg:
Tänk på att varan alltid måste skickas väl förpackad och att du får ett inlämningskvitto. Det är också möjligt att lämna in reklamationen personligen på ovanstående adress. När du returnerar en reklamerad vara, måste du ange ordernummer på paketet och bifoga kopia på orderbekräftelsen för varan. Dessutom, fyll i och skicka vårt formulär för returnerade produkter. Du kan begära att vi åtgärdar/reparerar felet, eller att vi levererar en ny felfri vara under förutsättning att reklamationen är berättigad och att åtgärden/ersättningsleveransen inte medför orimliga kostnader för oss. När vi har mottagit din reklamation, kontaktar vi dig via e-post för att avtala vidare förlopp. Istället för att reparera den varan du tagit emot kan vi välja att erbjuda dig en ny vara som ersättning för den gamla. Kan vi inte åtgärda/reparera felet och om du inte önskar att få en ny vara, hävs köpet. När köpet hävs, återbetalar vi dig inköpspriset.

Ångerrätt

Som konsument har du ångerrätt, men du kan inte ångra köpet av våra färgade produkter. Du kan utnyttja din ångerrätt genom att avstå från att ta emot varan från fraktombudet. Men om du däremot accepterar att ta emot varan, måste du inom 14 dagar meddela RKJ Kalkprodukter AB om att du vill använda dig av din ångerrätt. Du måste returnera produkten till RKJ Kalkprodukter AB utan onödigt dröjsmål - dock senast 14 dagar efter att du har meddelat RKJ Kalkprodukter AB om att du vill häva köpet. Det är tillräckligt för en giltig returnering att du har lämnat över varorna till ett fraktombud på sista dagen. Kom ihåg att försäkra dig om att vidhäfta fullständigt kvitto för överlämnandet. När du utnyttjar ångerrätten, kan du returnera dina varor personligen till vårt huvudkontor på adressen under, utan returkostnad. Innan du returnerar dina varor måste du fylla i vårt formulär angående returvaror, som är bifogat och vidhäftat i den faktura du tog emot via e-post då du genomförde köpet.

RKJ Kalkprodukter AB
Bredeløkkevej 12
DK-4660 Store Heddinge
Danmark

Om du ångrar ett köp kan du också skicka returvaran med bud till ovanstående adress, men då måste du själv betala fraktkostnaderna. Som en indikation, kommer det att kosta minimum de fraktkostnader som vi beräknat för leveransen av din beställning. Vi accepterar inte försändelser som skickas via efterkrav. Kom ihåg att bifoga en kopia av orderbekräftelsen och en ifylld och underskriven retursedel när du returnerar en vara. När vi har tagit emot dina returvaror på lagret och kontrollerat att de lever upp till reglerna för ångerrätten, betalar vi tillbaka hela eller halva inköpspriset till dig. Pengarna blir insatta på det betalningskort, du har betalt med.  Vi strävar efter att återbetala pengarna till dig inom 7 arbetsdagar, efter det att vi mottagit varorna från dig.

Om den returnerade varan är i samma skick som när du tog emot den, kommer du återbetalas hela köpeskillingen. Du har rätt till att undersöka varan som du skulle gjort innan du köper den i en butik. Om du har hanterat varan på ett annat sätt än vad som är nödvändigt för att fastslå varans natur, egenskaper, sättet den fungerar på och om då varans värde troligen har försämrats blir du fakturerad för det belopp som har försämrat varan.  Det innebär att det belopp du får tillbaka kommer att dras från den kostnad som du har nedsatt varornas värde med. Om vi ​​tror att villkoren för utövande av returen och/eller tillbakabetalningen inte är uppfylld, så kontaktar vi dig och anger orsaken. Om du inte godkänner din rätt till returnering eller full återbetalning, kan du själv hämta dina varor igen. Hämtar du inte dina varor, behåller vi dem i 30 dagar från den dag, då vi slutligen fått avvisning på att återbetala dig pengarna. Därefter förstörs dina varor.

Beställning och betalning

Du kan betala med de betalkort som är angivet på hemsidan. Vi tar ingen avgift för betalning av betalkort och vi drar inte pengar från ditt betalkort innan vi skickar varorna till dig. Det kan aldrig dras ett större belopp än det du godkänt vid köp. Vi använder en erkänd och legitimerad betalningsleverantör, så att du kan genomföra en säker betalning.

Alla priser är inklusive moms och andra avgifter. Priserna är dessutom dagspriser. När du handlar på med kalk.dk, ingår ett avtal på svenska. Om du vill ha en kopia av tidigare ordrar/ kvittering, kan du använda "Mina sidor" eller skicka ett mejl till info@kalk.dk

Så här handlar du på kalk.dk

Du ska ha fyllt 18 år för att handla på kalk.dk - om du är under 18 år, måste du ha tillstånd från dina föräldrar.
För att göra ett köp på kalk.dk ska du genomgå fyra steg:

1. Hitta dina produkter, lägg dem i varukorgen och gå till kassan.
2. Ange dina personliga upplysningar, välj försändelse och accepterar villkoren.
3. Kontrollera att alla upplysningar är korrekta och godkänn sedan köpet.
4. Välj betalningssätt och slutför betalning.

När du har slutfört köpet undersöker vi om vi kan ta emot din betalning. Kan vi det, skickar vi ett kvitto på att vi har tagit emot din beställning. I kvitteringen upplyser vi om din ångerrätt och att du inte kan ångra köp av färgade produkter. Om din beställning är särskilt stor, ovanlig, eller om det finns andra omständigheter som kan gör att vi inte kan uppfylla avtalet med dig, så skickar vi ett kvitto för din beställning med följande meddelande; "Det här är ett kvitto på att vi har mottagit din beställning, men det finns särskilda egenskaper din beställning som vi måste undersöka.” När vi har undersökt de särskilda omständigheterna så skickar vi en orderbekräftelse. Om vi kan acceptera din beställning så skickar vi ett besked omgående.

Avvisning

förbehåller oss rätten att inte handla med dig om du upprepade gånger har returnerat köpta varor, eller om vi har väsentliga grunder som gör att vi inte kan sälja till dig.

Allmänna reklamationsnämnden

Om du inte är nöjd med ditt köp, och det har inte varit möjligt att hitta en tillfredsställande lösning med RKJ Kalkprodukter AB, kan du lämna in ett klagomål till Allmänna Reklamationsnämnden om de nödvändiga villkoren är uppfyllda. Se mer på www.arn.se

Om giltighet

Dessa villkor är gällande för köp som är genomförda från och med den 1 juni 2016.  

 

Go to top