Experter på bevaring

KALK A/S är Danmarks ledande experter inom hållbart byggeri. I mer än 25 år har vi stått för restaurering och underhåll av några av Danmarks största och viktigaste kulturarvsbyggnader.

Det var år 1975, vid Lilla Heddinge kyrka, Danmark det hela började. Under den tiden var vi en murfirma, som hade fått i uppdrag att renovera den lokala kyrkan. Under renoveringen stod det klart för oss, att de kalkbaserade produkterna var på väg att få sitt stora genombrott. Därför startade vi år 1976 KALK A/S (då hette vi: Skandinavisk Jurakalk), att läska kalk på det gamla, naturliga sättet och lagra den i ”kule”, (danskt ord för grav i marken).

Sedan dess, har vi åtagit oss otaliga restaureringars objekt över hela landet. Från fasadbehandling på Amalienborg till den Franska ambassaden i Köpenhamn. Idag kan vi kalla oss Danmarks första experter inom byggnadsbevaring och Danmarks främsta leverantör av Cradle to Cradle- certifierade kalkprodukter. 

Byggningsbevaring

Vill du bli expert på byggningsbevaring, så rekommenderar vi att du läser vår guide om byggningsbevaring. Här kan du bland annat ta del av kalkens historia i byggnadsbranschen, läsa djupgående beskrivningar om våra material och arbetsbeskrivningar till reparation av murverk, puts, murverksytbehandling, lågtrycksvattensandblästring m.m.

Du finner ’byggningsbevaring’ genom att klicka nedanstående bild.

Bygningsbevaring 1680X1200

Go to top